•  Ewa Kostrzewa i empanadas z beczki po nafcie.
     Ewa Kostrzewa i empanadas z beczki po nafcie. Fot. Archiwum prywatne
08.07.2018

Świat na pierogach stoi

Czy kaczka po pekińsku serwowana w Chinach ma kości? Jak smakują pierogi z grilla zrobionego z beczki po nafcie? O kulinarnych wrażeniach z podróży opowiada Ewa Kostrzewa.

W czasie swoich podróży chętnie i bez obaw próbuje lokalnych potraw. Zamiast wykwintnych restauracji wybiera przydrożne bary. – Nie wyobrażam sobie, by jechać w daleką podróż i nie zjeść lokalnych specjałów. W Chinach nie sposób uciec od ryżu, który jest przygotowywany na…

Artykuł dostępny po wykupieniu dostępu do treści
Chcę wykupić dostęp do treści >>>


Artykuł ukazał się w GWARKU 27/2018 z 10.07.2018

komentarze
„Gwarek” tygodnik lokalny ukazuje się w trzech powiatach - tarnogórskim, piekarskim i lublinieckim

Wydawca:
Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „GWAREK ŚLĄSKI”

Adres redakcji:
42-600 Tarnowskie Góry
ul. Bytomska 3
Tel. 32-285-26-61, 32-285-27-16
fax 32-285-37-03
Poinformuj Gwarka

Przeczytałem i akceptuję Regulamin serwisu internetowego gwarek.com.pl

 

Administratorem danych osobowych jest Wydawnicza Spółdzielnia Pracy "Gwarek Śląski" z siedzibą w Tarnowskich Górach (42-600) przy ul. Bytomskiej 3. Dane nie będą udostępniane podmiotom innym niż upoważnione na podstawie przepisów prawa lub objęte Twoją zgodą. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne do obsługi usług, realizacji zamówienia, marketingu usług własnych administratora danych oraz do rejestracji konta użytkownika w serwisie internetowym GWAREK.COM.PL. W każdym czasie masz prawo do wglądu i poprawiania swoich danych osobowych oraz do cofnięcia zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych.