•  Ma być pięknie nakryty stół, a na nim dobre jedzenie. Coraz częściej zamawiana jest klasyka.
     Ma być pięknie nakryty stół, a na nim dobre jedzenie. Coraz częściej zamawiana jest klasyka. Fot. Archiwum Pałacu Ogrodowa
30.01.2020

Wołowina Kobe, czyli co podać na stół

Klasyka w natarciu, dziwactwa w odwrocie. Chcemy menu naszego, znanego, śląskiego. Rosół może nie, bo pryska, ale zupa-krem już jak najbardziej.

Kiedy z okładem 34 lata temu wstępowałem na ślubny kobierzec, wszystkie podstawowe artykuły żywnościowe były na kartki. W sklepach królowała herbata i ocet, a o gastronomii w dzisiejszym wydaniu nikt nawet nie marzył. Dlatego też weselne menu,…


Artykuł ukazał się w GWARKU 4/2020 z 28.01.2020

komentarze
„Gwarek” tygodnik lokalny ukazuje się w trzech powiatach - tarnogórskim, piekarskim i lublinieckim

Wydawca:
Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „GWAREK ŚLĄSKI”

Adres redakcji:
42-600 Tarnowskie Góry
ul. Bytomska 3
Tel. 32-285-26-61, 32-285-27-16
fax 32-285-37-03
Poinformuj Gwarka

Przeczytałem i akceptuję Regulamin serwisu internetowego gwarek.com.pl

 

Administratorem danych osobowych jest Wydawnicza Spółdzielnia Pracy "Gwarek Śląski" z siedzibą w Tarnowskich Górach (42-600) przy ul. Bytomskiej 3. Dane nie będą udostępniane podmiotom innym niż upoważnione na podstawie przepisów prawa lub objęte Twoją zgodą. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne do obsługi usług, realizacji zamówienia, marketingu usług własnych administratora danych oraz do rejestracji konta użytkownika w serwisie internetowym GWAREK.COM.PL. W każdym czasie masz prawo do wglądu i poprawiania swoich danych osobowych oraz do cofnięcia zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych.