W tym tygodniu do parku Repeckiego w Tarnowskich Górach zajrzał Remigiusz Rączka, kucharz znany z anteny TVP3.
Rozstawił stół i naczynia przed wejściem do Sztolni Czarnego Pstrąga. „Wpadł z z wizytą z ekipą TVP3 Katowice i bez zbędnych ceregieli zaczął warzyć. A jak skończył, to udał się do naszej podziemnej mariny na króciutki sztolniowy rejs. W kulinarnej wyprawie towarzyszyli mu szef Stowarzyszenie Miłośników Ziemi Tarnogórskiej Zbigniew Pawlak, jego zastępca Stanisław Karcz i nasz sztolniowy koordynator i miłośnik Sławomir Ziemianek” - informuje SMZT.
Remigiusz Rączka przygotował czarne pstrągi w liściach chrzanu, zupę w kolorze Industriady i wartki maszket. Jak to zrobił, będzie można zobaczyć w sobotę, 26 września o godz. 18 w magazynie kulinarnym „Rączka gotuje”.
[ZT]28007[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz