4 kwietnia w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim odbył się konkurs potraw wielkanocnych. Uczniowie przygotowali dania, które oceniała komisja konkursowa. Kategoria zupy: 1. miejsce - zupa chrzanowa I: Tadeusz Karcz i Martyna Prochacka, 2. miejsce - wielkanocny żurek z chrzanem: Julia Oblak i Oliwia Korfel, 3. miejsce - zupa chrzanowa II: Karolina Maniura i Nikola Mazur. Danie główne: 1. miejsce - królik pieczony z pieczarkami i ziemniakami: Wiktor Domogała i Ewa Kowalczyk, 2. miejsce - pieczeń drobiowa z jajkiem i boczkiem: Marta Staniecka i Emilia Krzymińska, 3. miejsce - rolada z indyka z purée ziemniaczanym i sałatką warzywną: Zuzanna Nowak i Zuzanna Woś. Świąteczny deser: 1. miejsce - jajeczka wielkanocne: Julia Oblak i Oliwia Korfel, 2. miejsce - serowa babka wielkanocna: Joanna Ciongwa i Viktoria Jendrysczyk, 3. miejsce - babka majonezowa: Martyna Prochacka i Tadeusz Karcz.
2023-04-06 16:00:00