W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach odbyły się warsztaty kulinarne. Prowadził je Dawid Grucel, kucharz Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy. Uczniowie Gastronomika poznali tajniki włoskiej kuchni i pod okiem prowadzącego przygotowali wybrane dania. Dowiedzieli się także, jak odpowiednio je podawać. Dawid Grucel opowiedział o swojej karierze kulinarnej i możliwościach rozwoju kucharza. Jest członkiem Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy i od 2019 roku kucharzem polskiej reprezentacji siatkówki. Brał udział w Masterchef Polska jako konsultant kulinarny, organizował przyjęcia, warsztaty kulinarne. Gotował w rezydencji ambasadora Kanady. Z Narodową Reprezentacją Polski Kucharzy brał udział m.in. w olimpiadzie kulinarnej w Stuttgarcie, gdzie rywalizacja zakończyła się zdobyciem trzech srebrnych medali.
2023-05-21 09:19:37