W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach odbyły się warsztaty kulinarne. Prowadził je Dawid Grucel, kucharz Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy.
Uczniowie Gastronomika poznali tajniki włoskiej kuchni i pod okiem prowadzącego przygotowali wybrane dania. Dowiedzieli się także, jak odpowiednio je podawać.
Dawid Grucel opowiedział o swojej karierze kulinarnej i możliwościach rozwoju kucharza. Jest członkiem Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy i od 2019 roku kucharzem polskiej reprezentacji siatkówki. Brał udział w Masterchef Polska jako konsultant kulinarny, organizował przyjęcia, warsztaty kulinarne. Gotował w rezydencji ambasadora Kanady.
Z Narodową Reprezentacją Polski Kucharzy brał udział m.in. w olimpiadzie kulinarnej w Stuttgarcie, gdzie rywalizacja zakończyła się zdobyciem trzech srebrnych medali.
0 0
Że fto?
1 0
Co jeden to mądrzejszy.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu gwarek.com.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz