Patrycja Badora i Kinga Bartyzel z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach wygrały regionalne eliminacje „Bitwy na drobiowe smaki 2”.
„Bitwa na drobiowe smaki” to ogólnopolski konkurs kulinarny dla uczniów szkół ponadpodstawowych, które mają klasy o profilu gastronomicznym.
W eliminacjach zorganizowanych w pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół nr 7 w Tychach zmierzyli się uczniowie ze szkół gastronomicznych z województwa śląskiego.
Wśród nich byli reprezentanci tarnogórskiego Gastronomika oraz Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim.
Pierwsze miejsce i awans do finału konkursu wywalczyły Patrycja Badora i Kinga Bartyzel z Gastronomika, nad którymi pieczę sprawowała Agnieszka Smura.
Uczestnicy konkursu do przygotowania dań mieli do dyspozycji m.in. wątróbkę drobiową i pierś z kurczaka ze skórką, kaszę pęczak, boczek, jabłko, ser gorgonzola.
Te składniki były podstawą do zrobienia własnej wariacji potrawy, która wcześniej wykonał przewodniczący jury Łukasz Konik.
[FOTORELACJA]27401[/FOTORELACJA]
Czytaj też:
Tarnowskie Góry i Diabeł. Eryk Lubos strzelał do uciekającego audi [ZDJĘCIA]
Tarnowskie Góry. Znikają schody z estakadą. Lifting pawilonów [FILM, FOTO]
[ZT]39968[/ZT]
3 2
BRAWO NALEŻY SIĘ.
5 1
jak widać ominęło pis-dziuk.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu gwarek.com.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz