Zamknij
10:13, 23.04.2024

W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach odbyła się trzecia edycja konkursu kulinarnego w ramach zbliżającego się wydarzenia Wybory Pięknej z Rept. Uczniowie zachwycili pomysłami na dania z jabłkiem w roli głównej. 

W konkursie uczestniczyło 16 uczniów "Gastronomika", którzy przygotowali i serwowali dania słodkie i słone, z jabłkowymi akcentami. 

Propozycje kulinarne oceniało jury w składzie:  Bartłomiej Strączek z Bistro Miarki 8, Szymon Lorenc z restauracji Skarbiec, Grzegorz Bien – finalista programu Master Chef, Barbara Kucia ze Stowarzyszenia Miłośników Ziemi Tarnogórskiej oraz zastępczyni burmistrza Jolanta Tuszyńska.

Oceniający byli jednogłośni. Zwycięzcą został Vaskovycha Vitalii, który zaprezentował wyjątkowe danie: pierś z kaczki z jabłkowym puree i sosem żurawinowym.

Jego potrawa wzbudziła zachwyt zarówno pod względem smaku, jak i estetyki.

Pierwsze miejsce ex aequo zajęła także Natalia Szajer z jabłkowym sernikiem. 

Wyróżniono też Maję Jonecko. Przygotowała jabłecznik, który bardzo zasmakował jury. 

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz