Zamknij
11:15, 06.02.2025

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach zaprosił uczniów podstawówki na kulinarne warsztaty. Było smacznie i wesoło.

Do Gastronomika 4 lutego zawitali pierwszo- i drugoklasiści z pobliskiego Centrum Edukacji Silesia Montessori w Tarnowskich Górach pod opieką Aleksandry Skorek i Magdaleny Cwenar.

Warsztaty prowadziła nauczycielka przedmiotów gastronomicznych i cukierniczych Katarzyna Gąsewicz-Kluba z pomocą uczniów klasy I technikum gastronomicznego.

- Robiliśmy rogaliki drożdżowe, koktajl brzoskwiniowy i pizzerinki. W przypadku tych ostatnich każdy uczestnik warsztatów wybierał sobie własne dodatki – mówi Katarzyna Kluba.

Warsztaty podobały się i gościom, i gospodarzom – było dużo zabawy, ale i okazji, żeby nauczyć się czegoś nowego. Dziewczynki były zainteresowane kuchennymi akcesoriami, chłopcy chętnie zabrali się za mycie naczyń. Wszyscy z zapałem wyrabiali ciasto. Mieli też okazję zwiedzić szkołę.

- Kto wie, może któryś z uczestników warsztatów w przyszłości zostanie naszym uczniem? - śmieje się Katarzyna Kluba.

Czytaj też: Uczeń wylicytował słodki poczęstunek w gabinecie dyrektora. Dla WOŚP

 

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]