Pięknie udekorowane stoły, nęcące zapachy, pyszne jedzenie, a do tego nalewki. Wczoraj w Bibliotece i Ośrodku Kultury w Tąpkowicach zorganizowano Powiatowy Konkurs Potraw Regionalnych i Tradycyjnych. W roli głównej „wystąpiła” wieprzowina.
W konkursie wzięło udział 12 kół gospodyń wiejskich i uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim. Komisja konkursowa oceniała nie tylko smak potraw, ale także to, jak je podano i jak udekorowano stół. Liczyły się również nawiązania do regionalnych smaków, nazw, przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu gwarek.com.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz