Niedawno uroczyście podsumowano wyjazd do Hiszpanii uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach. Odbywali tam staż w ramach programu Erasmus +.
21 uczniów pod opieką koordynatorki projektu Bożeny Krztoń, nauczyciela zawodu Jolanty Mazur-Pogody i dyrektora „Gastronomika” Tomasza Respondka przez 3 tygodnie zdobywali umiejętności zawodowe w hotelach, biurach podróży, restauracjach, kawiarniach i zakładzie cukierniczym w Walencji.
- W ten sposób rozpoczęliśmy kilkuletni projekt wyjazdów na staże do krajów Unii Europejskiej w ramach uzyskanej przez nas akredytacji, która zakończy się w grudniu 2027 r. Dzięki temu młodzież i nauczyciele zdobędą doświadczenie zawodowe na europejskim rynku pracy, poszerzą wiedzę i podniosą atrakcyjność kształcenia zawodowego - mówi Bożena Krztoń.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz