Zamknij
13:35, 13.12.2023

W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach 11 grudnia odbył się Rodzinny Konkurs Potraw Wigilijnych.

 W jury, oprócz nauczycieli przedmiotów zawodowych, byli również absolwenci "Gastronomika", znani kucharze z dużym dorobkiem zawodowym: Tobiasz Król, Piotr Ogiński, Mateusz Güncel oraz Grzegorz Bien. 

Po zaciętej rywalizacji wybrano najlepsze zespoły. I miejsce zajęły Małgorzata Krzak i Maja Hanszla z klasy 1C, które przygotowały sernik/tartę piernikową. II miejsce zajął Denis Juzba z klasy 1C wraz z babcią Barbarą Juzbą i ich popisowe makówki. 

Trzecie miejsce ex aequo zajęły Wiktoria Siwy z klasy 1C wraz z mamą Agatą Siwy, z deserem tartaletki makowe, orzeszki z kremem czekoladowo-orzechowym, panna cotta oraz Taisia Odulina z klasy 1C wraz z mamą Krystyną Oduliną za mięso w śliwkach z serkiem wiejskim i rodzynkami.

Wyróżnienie zdobyły Maja Jonecko wraz z mamą Barbarą Jonecko za gołąbki z sosem grzybowym.

Nad konkursem i rodzinną atmosferą czuwali nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych na czele z  kierownik warsztatów szkolnych Bożeną Matysek.

Czytaj też:

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(3)

GRATULACJEGRATULACJE

7 0

dla wszystkich uczestników. Podziękowania należą się organizatorom za pomysł i sponsorom za nagrody. 20:26, 13.12.2023

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

IwoIwo

1 5

Super tylko te włosy w zupie 07:13, 14.12.2023

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

JaJa

1 0

tam żadnego włosa w zupie nie widzę 🙂 08:01, 15.12.2023