W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach 11 grudnia odbył się Rodzinny Konkurs Potraw Wigilijnych.
W jury, oprócz nauczycieli przedmiotów zawodowych, byli również absolwenci "Gastronomika", znani kucharze z dużym dorobkiem zawodowym: Tobiasz Król, Piotr Ogiński, Mateusz Güncel oraz Grzegorz Bien.
Po zaciętej rywalizacji wybrano najlepsze zespoły. I miejsce zajęły Małgorzata Krzak i Maja Hanszla z klasy 1C, które przygotowały sernik/tartę piernikową. II miejsce zajął Denis Juzba z klasy 1C wraz z babcią Barbarą Juzbą i ich popisowe makówki.
Trzecie miejsce ex aequo zajęły Wiktoria Siwy z klasy 1C wraz z mamą Agatą Siwy, z deserem tartaletki makowe, orzeszki z kremem czekoladowo-orzechowym, panna cotta oraz Taisia Odulina z klasy 1C wraz z mamą Krystyną Oduliną za mięso w śliwkach z serkiem wiejskim i rodzynkami.
Wyróżnienie zdobyły Maja Jonecko wraz z mamą Barbarą Jonecko za gołąbki z sosem grzybowym.
Nad konkursem i rodzinną atmosferą czuwali nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych na czele z kierownik warsztatów szkolnych Bożeną Matysek.
Czytaj też:
GRATULACJE20:26, 13.12.2023
dla wszystkich uczestników. Podziękowania należą się organizatorom za pomysł i sponsorom za nagrody. 20:26, 13.12.2023
Iwo07:13, 14.12.2023
Super tylko te włosy w zupie 07:13, 14.12.2023
Ja08:01, 15.12.2023
1 0
tam żadnego włosa w zupie nie widzę 🙂 08:01, 15.12.2023