W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim po raz kolejny odbył się konkurs potraw wigilijnych. Uczestnicy zaserwowali tradycyjne, ale i zaskakujące dania oraz wypieki.
Makowiec japoński z flambirowanymi pomarańczami, rolada makowa z kremem serowym i bakaliami, pierogi z łososiem, szpinakiem i ricottą, tradycyjny karp, zupa grzybowa i barszcz, piernik. To kilka propozycji konkursowych.
Jury oceniało potrawy skrupulatnie i wyłoniło zwycięzców.
Zupy
- I miejsce, zupa grzybowa z makaronem, Julia Korfel i Julia Oblak
- II miejsce, barszcz świąteczny z nadziewanymi bułeczkami, Olga Bacik i Wiktoria Siwiec
- III miejsce, zupa grzybowa, Zofia Wowrosz i Zuzanna Bulska
Dania główne
- I miejsce, schab świąteczny, Martyna Prochacka i Tadeusz Karcz
- II miejsce, tradycyjny śląski karp, Weronika Mazur i Macieja Rozanka
- III miejsce, polędwiczki z morelami w sosie kurkowym, Emilia Krzymińska i Ksawery Michalik
Desery
- I miejsce, makowiec z jabłkami, Karolina Maniura i Oliwia Korfel
- II miejsce, przysmak koko mak, Tobiasz Jendrosek i Kacper Ptasik
- III miejsce, deser piernikowy, Weronika Mazur i Maciej Rozanka.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz