Zamknij
08:32, 20.12.2023

W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim po raz kolejny odbył się konkurs potraw wigilijnych. Uczestnicy zaserwowali tradycyjne, ale i zaskakujące dania oraz wypieki. 

Makowiec japoński z flambirowanymi pomarańczami, rolada makowa z kremem serowym i bakaliami, pierogi z łososiem, szpinakiem i ricottą, tradycyjny karp, zupa grzybowa i barszcz, piernik. To kilka propozycji konkursowych. 

Jury oceniało potrawy skrupulatnie i wyłoniło zwycięzców. 

Zupy 

  • I miejsce, zupa grzybowa z makaronem, Julia Korfel i Julia Oblak
  • II miejsce, barszcz świąteczny z nadziewanymi bułeczkami, Olga Bacik i Wiktoria Siwiec
  • III miejsce, zupa grzybowa, Zofia Wowrosz i Zuzanna Bulska

Dania główne

  • I miejsce, schab świąteczny, Martyna Prochacka i Tadeusz Karcz
  • II miejsce, tradycyjny śląski karp, Weronika Mazur i Macieja Rozanka
  • III miejsce, polędwiczki z morelami w sosie kurkowym, Emilia Krzymińska i Ksawery Michalik

Desery 

  •  I miejsce, makowiec z jabłkami, Karolina Maniura i Oliwia Korfel
  • II miejsce, przysmak koko mak, Tobiasz Jendrosek i Kacper Ptasik
  • III miejsce, deser piernikowy, Weronika Mazur i Maciej Rozanka.
Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz