Prawdziwe włoskie smaki, niepowtarzalne dania sezonowe, niezapomniane potrawy regionalne. Wyjątkowe, rodzinne miejsce stworzyli doświadczeni restauratorzy i prawdziwi pasjonaci kuchni ? Beata i Zbigniew Tucholscy.
Prosto z serca Włoch
Świeże, oryginalne produkty, przyrządzane tuż przed podaniem - oto sekret wyśmienitej kuchni włoskiej. Delikatne pasty, aromatyczne mięsa i soczyste ryby to tylko niektóre z dań widniejących w menu Restauracji Collina. Ich smak doskonale podkreśla jedna z najlepszych ofert win w okolicy, pochodzących głownie z Włoch, dobieranych wspólnie z sommelierem. W karcie można znaleźć szeroki wachlarz smaków - od lekkich, słodkich po mocno rozbudowane wytrawne, zmieniane w zależności od sezonu. Nie brakuje też propozycji dla koneserów, jak Primitivo di Manduria, Barolo, Amarone czy Chateauneuf-du-Pape z papieskiej winnicy.
Rodzinnie i sezonowo
- By sprostać wymaganiom naszych Gości, wprowadziliśmy również kartę dań sezonowych. O każdej porze roku będą przygotowywane na bazie świeżych, lokalnych składników. Nie brakuje też regionalnych propozycji - śląskiej rolady czy chrupiącego schabowego - wymieniają państwo Tucholscy. - Tak skonstruowana oferta sprawia, że Collina jest miejscem dla całej rodziny. Zarówno dla zwolenników tradycji, jak i kulinarnych innowacji.
Z myślą o najmłodszym gościach powstał bogato wyposażony kącik malucha. We wszystkich toaletach ustawiono nowoczesne i bezpieczne przewijaki.
Relaks na łonie natury
- Wraz z nadejściem ciepłych, wiosennych dni naszych Gości zaprosimy do ogrodu, gdzie również powstanie strefa zabaw dla najmłodszych. Na górnym tarasie stworzymy przestrzeń wypoczynkową z wygodnymi leżakami ? zapowiada Beata Tucholska.
- Urokliwe otoczenie to niewątpliwy atut Restauracji Collina, doceniany przez odwiedzających nas gości. Można tu odpocząć od miejskiego zgiełku, obserwując i wsłuchując się w otaczającą przyrodę.
Dwie sale restauracyjne
Do dyspozycji Gości przeznaczono dwie sale restauracyjne: na parterze oraz odseparowaną od reszty budynku przestrzeń na pierwszym piętrze. Ta część restauracji została wyposażona w osobne zejście do ogrodu oraz oddzielne toalety. Istnieje również możliwość skorzystania z komfortowych pokojów gościnnych.
- Sala na piętrze to też doskonała propozycja dla Gości planujących organizację przyjęć okolicznościowych, wesel, ale też eventów firmowych czy konferencji, którym zawsze będzie towarzyszyła profesjonalna oprawa i smaczny poczęstunek przygotowany przez doświadczonych szefów kuchni - podkreśla Zbigniew Tucholski.
Dużym atutem restauracji jest przestronny, monitorowany parking przeznaczony do dyspozycji gości.
Niezapomniane eventy
Restauracja to miejsce spotkań, również tych mniej formalnych. Stąd pomysł, by w Collinie regularnie odbywały się także inne wydarzenia. - W naszym kalendarzu nie brakuje wyjątkowych propozycji dla miłośników dobrej zabawy. Za nami Gentleman Whisky Night, wieczór z muzyką na żywo, walentynki, wieczór z degustacją win, bal karnawałowy, a w przyszłym tygodniu odbędzie się Babski Comber - wymienia Zbigniew Tucholski.
- O kolejnych atrakcjach na bieżąco informujemy na https://www.facebook.com/restauracja.collina/. Zatem zapraszamy serdecznie na nasz profil - i oczywiście do Restauracji Collina - dodaje Beata Tucholska.
Nowość: catering i zestawy lunchowe
- Nasza przygoda z gastronomią trwa już 15 lat. Wieloletnie doświadczenie pozwala ze zrozumieniem podejść do wymagań klientów, również w zakresie realizacji usług cateringowych, które niedawno wprowadziliśmy do oferty restauracji ? zaznacza Zbigniew Tucholski. - Także w tej kwestii gwarantujemy najwyższą jakość świadczonych usług, niepowtarzalny smak oraz, szczególnie istotną w przypadku przyjęć, punktualność.
- Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, już teraz zapraszamy również do spróbowania zestawów lunchowych, które niebawem na stałe zagoszczą w menu restauracji Collina ? zapowiadają państwo Tucholscy.