W lutym pisaliśmy o tym, że jedna z piekarskich restauracji będzie bohaterką kolejnego odcinka Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler ponownie odwiedziła Piekary Śląskie i następny lokal będzie można zobaczyć w jej programie.
Chodzi o Modry Kociołek z ul. Hallera, który po wizycie Magdy Gessler zmienił nazwę – na Laboratorium Chleba. Jest też nowy wystrój i menu. Sami właściciele napisali na facebookowym profilu, że oceniają kuchenne rewolucje u siebie bardzo pozytywnie.
W nowym menu pojawiły się m.in. zapiekanka z krupniokiem, żurek w pieczywie, czy gulasz wege z grillowanymi warzywami. Dalej są dostępne dania z starego menu. Odcinek będzie można zobaczyć jesienią.
[ZT]29872[/ZT]
12 3
Restauracje które nie dają sobie rady , proszą o pomoc babkę która pluje i wyrzuca żywność na potęgę. W kraju gdzie tyle się mówi o marnowaniu żywności i gdzie niewyobrażalna liczba ludzi nadal żyje w biedzie i niedostatku. Babka u której zwykły szałot czy galercik ( tombalik) kosztuje 29zeta. Ja nie potrafię zrozumieć tego jej fenomenu i zachwytu dla jej schabowego marynowanego w mleku (!!! jest ktoś kto nie wie że mleko maślanka czy jogurt pomagają mięsu zmięknąć ??? ). I te jej blond pukle falujące nad garnkami. Dla mnie to nie jest żaden autorytet , a jeśli ktoś schyla się do ziemi by w ukłonie prosić ją po pomoc to dla mnie znaczy to tylko tyle że nie zna się na gastronomii i tyle.
3 3
M G to stara bogata kwoka która nie szanuje jedzenia i zamiast je rozdać potrzebującym wyrzuca je na potęgę posępnego swojego czerepu.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu gwarek.com.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz