Zostało mało czasu!
0
0
dni
0
0
godzin
0
0
minut
0
0
sekund
Spraw bliskim radość
zanim będzie za późno!
Kup prezent
Zamknij

Pomysł na biznes – wózek gastronomiczny

artykuł sponsorowany 10:20, 11.01.2022 Aktualizacja: 00:22, 10.10.2025
Skomentuj

Coraz częściej w polskich miastach – zarówno tych wielkich, jak i mniejszych – zobaczyć możemy wózki gastronomiczne. To sprawdzony sposób na biznes, który może przynieść znaczne dochody przy niskich kosztach inwestycji. Cechuje się także znacznymi przewagami nad tradycyjną gastronomią, która pozbawiona jest elastyczności. Jeśli więc chcesz wkroczyć w świat gastronomii i zastanawiasz się nad tym, jak to zrobić, sprawdź, dlaczego polscy przedsiębiorcy pokochali wózki gastronomiczne.

Wózek gastronomiczny – jak to działa?

Wózki gastronomiczne to nieduże pojazdy, które przewozi się przy pomocy roweru lub samochodu. Ich wyposażenie i akcesoria pozwalają na serwowanie żywności lub napojów na świeżym powietrzu. Dzięki temu możesz pozyskiwać klientów produktami wysokiej jakości bez konieczności najmu lokalu pod restaurację lub kawiarnię. Wózki gastronomiczne cechują się szczególną elastycznością i dają ogromny potencjał zarówno początkującym, jak i doświadczonym gastronomom. Dzięki nim możesz płynnie podążać za potrzebami rynku i reagować na trendy.

Podstawą w tym wypadku jest odpowiedni wózek gastronomiczny. Samodzielny montaż tego typu pojazdu jest bardzo problematyczny i czasochłonny. Dużo lepszym sposobem jest zamówienie go w firmie specjalizującej się w ich tworzeniu. Polska marka Foodbike konstruuje wózki gastronomiczne z pełnym wyposażeniem na potrzeby konkretnego rodzaju produktu. W zależności od tego, co chcesz sprzedawać, projektanci dobierają sprzęt i akcesoria. Dzięki temu zyskujesz pojazd gotowy do pracy. Teraz już tylko musisz wybrać odpowiednie miejsce, w którym chcesz ustawić swój wózek na start, dopełnić formalności i możesz zacząć swój biznes.

Wózki gastronomiczne – świetna alternatywa wobec tradycyjnej restauracji

To, co sprawia, że wózki gastronomiczne cieszą się tak dużym zainteresowaniem polskich przedsiębiorców, wynika z ich niewątpliwej przewagi nad tradycyjną gastronomią w wielu kwestiach.

  • Wózki gastronomiczne mają nieformalny charakter. Z tego powodu przyciągają klientów, którzy niekoniecznie mają ochotę wchodzić do tradycyjnej restauracji, a zależy im na zakupie jedzenia czy napojów w drodze do pracy.
  • Inwestycja w wózek zwraca się bardzo szybko, najczęściej w ciągu jednego sezonu. Sprawni przedsiębiorcy mogą osiągnąć bardzo wysokie przychody sięgające 20 tysięcy złotych miesięcznie, jeśli skupią się na oferowaniu produktu wysokiej jakości.
  • Mobilna gastronomia daje ogromną elastyczność. Wózki gastronomiczne można umieszczać w różnych miejscach w mieście. Festiwal plenerowy, bulwar letnim popołudniem, plac przed biurowcem lub uniwersytetem? Możliwości są naprawdę szerokie. Wystarczy Ci zgoda właściciela nieruchomości, by ustawić wózek na jego posesji. Możesz śledzić potrzeby rynku i pojawiać się tam, gdzie spodziewasz się największego ruchu danego dnia.
  • Wózki gastronomiczne dają także elastyczność w kwestii typu produktu. Możesz skupić się na sprzedaży napojów, lodów, gofrów, zup, zapiekanek czy innych potraw. Warto postawić na składniki najwyższej jakości.
  • Stawiając na wózek nie musisz ponosić kosztów takich jak najem lokalu użytkowego (to często nawet kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie) i dostosowania go na potrzeby prowadzenia biznesu, w tym zakupu wyposażenia. Generuje to duże oszczędności. Właśnie tu tworzy się możliwość inwestycji w wysokiej jakości składniki.
  • Możesz prowadzić działalność w formie sezonowej (wtedy wystarczy schować wózek do garażu i zamknąć działalność) lub całorocznie. W drugim wypadku możesz zmienić ofertę – na przykład zamiast lodów czy zimnych napojów oferować zupy czy potrawy kuchni azjatyckiej. Wtedy wystarczy dopasować wyposażenie i akcesoria.

Wózki gastronomiczne dają ogromny potencjał. Pozwalają serwować produkty wysokiej jakości przy relatywnie niskich kosztach prowadzenia działalności. Jednocześnie możesz śledzić potrzeby rynku i dostosowywać się do nich. Wózek jest świetnym sposobem zarówno na pierwszy biznes, jak i rozwinięcie dotychczasowego interesu.

Foodbike – najwyższej jakości wózki gastronomiczne

Jeśli zależy Ci na tym, by Twój wózek gastronomiczny przyciągał wzrok przechodniów i stanowił zachętę do skorzystania z Twoich usług, sprawdź ofertę Foodbike. Marka projektuje wysokiej jakości wózki gastronomiczne, do których dobiera niezbędny sprzęt i akcesoria w zależności od typu serwowanego produktu. Zyskujesz możliwość zaprojektowania tego, jak wózek ma się prezentować – także w najmniejszych detalach.

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarze (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu gwarek.com.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%