Zostało mało czasu!
0
0
dni
0
0
godzin
0
0
minut
0
0
sekund
Daj bliskim chwilę,
którą zapamiętają
Kup prezent
Zamknij

Tego chleba można spróbować raz w roku. Warto. Unikalna receptura i wypiek

aj 20:36, 03.08.2024 Aktualizacja: 18:52, 24.10.2025
1 / 3
Pieczenie chleba w Świniowicach. Fot. Alicja Jurasz Pieczenie chleba w Świniowicach. Fot. Alicja Jurasz

To jedyna okazja w roku, żeby spróbować chleba wypiekanego w tradycyjnym, zabytkowym „piekarnioku” i opartego na unikatowej recepturze. W Świniowicach 3 sierpnia odbyło się Święto Pieczenia Chleba. 

Impreza w Świniowicach przeszła swego rodzaju reaktywację. Po kilkuletniej przerwie spowodowanej m.in. zamknięciem lokalnej piekarni i pandemią, w ubiegłym roku wydarzenie zorganizowano ponownie. Festyn udał się tak bardzo, że było wiadomo, że musi być kontynuacja.

Patronat nad wypiekiem chleba w tradycyjnym piekarnioku objęli piekarze z rodzinnej Piekarni Rogal z Wielowsi. 

 

 

 

1 / 3
(aj)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%